Historiek van het koetshuis

In 1890 besloot volksvertegenwoordiger Remi Le Paige een buitenverblijf op te richten langs de Nete. De vooraanstaande Herentalse familie van burgemeesters, dokters, notarissen en landeigenaars bezat in de buurt van het gasthuis een ‘lusthof met bomen, houtgewas, paviljoen en visvijver’, een restant van de oude stadsvesten.

Le Paige pand

Omdat zijn prestigieuze project uiteraard een stelplaats voor koetsen nodig had, kocht de bouwheer aan de overkant van de Nederrij herberg Het Engelsch Hof. Het pand vlakbij de vroegere Neerpoort werd achteraan uitgebreid en omgebouwd tot koetshuis en tuiniers woning.


Na de dood van de laatste bewoner, Maria Verstappen weduwe van Hubert Le Paige, werd het vlakbij gelegen kasteel na een bewogen geschiedenis gerestaureerd. Vandaag doet het, als onderdeel van het cultuurcentrum “ ’t Schaliken”, dienst als expositieruimte en trouwzaal voor de stad Herentals.


Het Koetshuis bleef al die tijd bewoond door het echtpaar Claes- Cloots, In 2010 kreeg het een opknapbeurt en een nieuwe bestemming als horeca en event-locatie.

Concept

Boek nu onze multifunctionele eventlocatie Le Paige voor uw event in Herentals. Onze infrastructuur voldoet voor elk event aan de allerhoogste eisen. Het stijlvolle kader en op maat uitgewerkte interieur van onze beide eventruimtes passen perfect bij het authentieke karakter van het prachtige koetshuis.

We bieden u een full service die garant staat voor een professionele en originele aanpak! Onze uitdaging ligt met name in het bedenken en uitvoeren van spraakmakende totaalconcepten voor al uw meetings, product-presentaties, recepties, walking diners, gala-avonden, seminaries, persvoorstellingen en private evenementen.

Wine & dine

We hechten ontzettend veel waarde aan de kwaliteit van onze catering. Op gastronomisch vlak kan u bij ons terecht voor innovatieve recepties, conceptuele walking diners, galadiners op sterrenniveau en ook voor uw afterparty bieden wij een gepaste oplossing.

Events

Onze werkwijze kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, een efficiënte aanpak en nauw overleg tijdens het gehele traject. Na een goed beeld te hebben van de ideeën en wensen voor uw evenement en onze gewenste rol daarin, werken wij het concept uit tot in het kleinste detail.

Tailor made

Onze passie en drijfveer is om uw boodschap te vertalen naar succesvolle live formats. Van concept tot realisatie… Wij verzorgen het gehele traject en zorgen voor een goede coördinatie en uitvoering van uw evenement, geregisseerd door professionals.

Business event

Classy meeting

Een meeting, congres of seminarie in alle comfort met alle technische ondersteuning… en aansluitend een luxueuze receptie of stijlvol walking diner? Alles is mogelijk, ook kunnen teambuildings in de tuin georganiseerd worden.

When business meets pleasure

Zakelijk: ja! Saai: nooit! Elk zakelijk event tillen we op tot een hoger niveau. Gastronomische hapjes na een presentatie, een degustatiebuffet tijdens de persvoorstelling of een stijlvolle receptie als inleiding voor een productlancering. Muziek, sfeer, decoratie,… elk detail geven we een originele invulling.

Gala diner

Onze pianist speelt een deuntje op de achtergrond. De exquise amuses en de champagnetoren geven als aperitief zin naar meer. Neem plaats en geniet van de verschillende gangen die onze obers uw gasten serveren. De barista laat de koffie stilaan pruttelen. Ook de after dinner-cocktails staan al klaar voor een smaakvolle afsluiter.

Private event

Verjaardagsfeest

Of je nu 16, 21, 40 of 65 wordt, elke verjaardag is het waard om te vieren met vrienden en familie. Liever een leuke party met de nodige glitter & glamour of eerder een klassevolle gastronomische avond? Up to you!

Huwelijksfeest

Dé mooiste dag van je leven! Die verdient een professionele ondersteuning en een prachtige locatie. Wij werken graag een concept uit dat volledig op jullie idee is geschreven en tot in de puntjes is uitgevoerd.

Koffietafel

Een koffietafel of rouwmoment organiseren doe je niet met plezier, want het betekent dat je afscheid moet nemen van een dierbare. Wij kunnen voor u de organisatie hiervan uit handen nemen.

Contacteer ons

Telefoon

Davy Luyten

+32 (0) 478 28 27 83

E-mail

events@le-paige.be

Adres

Nederrij 98 | 2200 Herentals

Dank voor uw bericht! Wij nemen z.s.m. contact met u op. Er ging iets mis. Probeer het opnieuw a.u.b.