Historiek van het koetshuis

In 1890 besloot volksvertegenwoordiger Remi Le Paige een buitenverblijf op te richten langs de Nete. De vooraanstaande Herentalse familie van burgemeesters, dokters, notarissen en landeigenaars bezat in de buurt van het gasthuis een ‘lusthof met bomen, houtgewas, paviljoen en visvijver’, een restant van de oude stadsvesten.

Le Paige pand

Omdat zijn prestigieuze project uiteraard een stelplaats voor koetsen nodig had, kocht de bouwheer aan de overkant van de Nederrij herberg Het Engelsch Hof. Het pand vlakbij de vroegere Neerpoort werd achteraan uitgebreid en omgebouwd tot koetshuis en tuiniers woning.


Na de dood van de laatste bewoner, Maria Verstappen weduwe van Hubert Le Paige, werd het vlakbij gelegen kasteel na een bewogen geschiedenis gerestaureerd. Vandaag doet het, als onderdeel van het cultuurcentrum “ ’t Schaliken”, dienst als expositieruimte en trouwzaal voor de stad Herentals.


Het Koetshuis bleef al die tijd bewoond door het echtpaar Claes- Cloots, In 2010 kreeg het een opknapbeurt en een nieuwe bestemming als horeca en event-locatie.

Pop-up Restaurant

Vanaf januari creeëren we voor jullie gedurende 1 weekend per maand een eigentijds en eigenwijs pop-up restaurant. Zo laten we jullie niet alleen kennis maken met de mogelijkheden van deze unieke eventlocatie, maar ook genieten van een uniek gastronomisch verhaal. 5 weekends, 5 concepten.

Elke maand werken we rond een bepaald thema en deze rode draad vind je niet enkel in de gerechten terug. In een aangepast decor laten we je genieten van een gastronomisch menu. Voor- of na het diner verwennen we je graag met een kwalitatieve cocktail of een heerlijke koffie in onze gezellige bar.

6 maanden, 6 thema's

Winterbar Le Paige
Winterbar
PRE-OPENING DECEMBER

In december nodigen we jullie graag uit op 21 – 22 – 23 en 28 – 29 – 30 december voor de pre-opening van Le Paige. Laat je onderdompelen in een gezellige wintersetting en geniet mee van de opening van onze popup winterbar op onze unieke locatie. De nodige hits en aangepaste muziek zullen bijdragen tot een sfeervolle avond. Op zondag verwelkomen wij u graag in onze oester – en champagne bar. Recht vanuit Ierzeke serveren wij heerlijk verse oesters en een prachtige selectie schuimende wijnen.

Fireworks Le Paige
Fireworks
24/01 – 28/01

In januari openen we feestelijk onze deuren. Een opening vol vuur en passie. Creatieve en explosieve gerechtjes brengen vuurwerk op je bord.

Download pdf met menu
Aphrodisiaca Le Paige
Aphrodisiaca
14/02 – 18/02

Februari is de maand van de liefde. We gaan in de keuken aan de slag met afrodisiacums en teasen al jullie zintuigen met onze verleidelijke gerechten. Love is in the air!

Download pdf met menu
Illusion Le Paige
Illusion
21/03 – 25/03

In maart is niets wat het lijkt! Elk gerecht een verrassing, een mindgame, een spel tussen illusie en realiteit. When reality becomes an illusion!

Download pdf met menu
Roots Le Paige
The roots
25/04 – 29/04

Back to our Roots! De Stille Kempen. In april zetten we enkele lokale leveranciers in de kijker. Kempische topproducten in hun puurheid gebracht, van in de wei tot op je bord.

Download pdf met menu
Escoffier Le Grand Chef
Le-grand chef
23/05 – 27/05

“La bonne cuisine est la base du véritable bonheur”. We eindigen ons pop-up avontuur met een eerbetoon an de grondlegger van de klassieke gastronomie. Klassiekers kerne terug maar in een eigentijds jasje. Oui chef!

Download pdf met menu

Reserveren

Hieronder kan u eenvoudig en snel online reserveren.

Contacteer ons

Telefoon

Pieter Van Den Bosch

+32 (0) 470 52 49 00

E-mail

info@le-paige.be

Adres

Nederrij 98 | 2200 Herentals

Dank voor uw bericht! Wij nemen z.s.m. contact met u op. Er ging iets mis. Probeer het opnieuw a.u.b.